Back To School - Life hacks

Pozdrav ljudi i dobrodošli u još jedan novi post. Kao što vidite u naslovu, za danas sam vam pripremila još jedan BTS (Back to school) post. Međutim, ovaj put se radi o Hack-ovima vezanim za školu i ovo je ujedno i collab sa mojom dragom Danijelom. Njen blog je Mylittlecorner0102, a njen ask je Danijela savjeti.  Pa da krenemo❤❤❤

 

 

1. Podvlačenje

 

Kao što svi znate, mnogi podvlače u knjigama kada uče. Razlog tome je što se podvuče ono što je bitno i što će pitati i onda je lakše da se uči. Ne učiš sve što piše, nego učiš striktno ono što je podvučeno, a ostalo samo jednom pročitaš. Najbolje je da to budu neki upečatljivi markeri. Razlog je što se prije primjete. I uvijek koristiti dvije do tri boje. 




  2. Ponavljanje i vrijeme za učenje


Ako imate radnu naviku da učite preko dana, onda je to super, ali dobro je i ako učite prije spavanja. Kažu da je najbolje vrijeme za učenje od 16:00 pa do 18:00 jer je tada naš mozak najbolje funkcioniše. Ukoliko ste tada u školi, najbolje vrijeme za učenje je od 09:00 do 11:00. Ali kada tako učite i onda se odmorite, najbolje je da još jednom sve to ponovite. I najbolje vrijeme za to je prije spavanja, jer kada legnemo naveče u krevet, misli će nas odvesti do ponavljanja. 


 3. Organizacija

 

Dobra organizacija čini čuda. Ako nam je mjesto gdje učimo uredno, ako nam je sve nadohvat ruke i ako znamo gdje se šta nalazi, lakšećemo učiti. Razlog je zato što ako nam nešto treba, odmah ćemo moći uzeti i nećemo prekidati učenje na duže vremena, nego ćemo samo na par sekundi prekinuti.   



 4. Doručak

 

Kao što svi znate, doručak nam je najvažniji obrok. Dokazano je da ako ne jedemo ujutro da naš mozak slabije funkcioniše i manja nam je koncentracija. Zato se moramo potruditi da svako jutro doručkujemo. Najbolje je spremiti naveče prije spavanja šta ćemo doručkovati, ali ako niste uvijek ujutro možete da napravite žitarice ili smothie. Toliko ima različitih, a ujedno brzih za napraviti. Ako budete željeli neki recept, pišite mi u pitanje i biće i takav post. 


 5. Narandža


Ukoliko primjetite da vam koncentracija pada, najbolje bi bilo da pojedete narandžu. Dokazano je da narandža povećava koncentraciju i pospješuje učenje. Što znači da ćete imati bolje rezultate.
  





I to bi bilo to za ovaj post. Nadam se da vam se svidio. Ukoliko jeste, komentarišite i pišite šta želite da vidite u idućem postu. ❤❤❤
 
ASK: Imagenes tristes
FACEBOOK: Marija
INSTAGRAM: maariijaa00
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com

Коментари

  1. Divan post draga!


    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post !
    Samo probaj uzeti slike,s tipa weheartit jer su bolje kvalitete i ne moraš se brinuti hoće li biti mutne ili ne. :)
    Uniquisi ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Super post, i divni savjeti. Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se, uzvraćam <3.
    http://lillysecret.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post. Pogledaj moj blog i učlani se ako želiš, uzvratiti ću. Nova sam na blogu. https://enotes10.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  5. Wonderful post, love it! :)
    Follow for follow? :)

    veronicalucy.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post..Zaprati me i uzvracam..Samo mi komentarisi da bih znao :)

    http://macadamialover.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG