Početak škole - BTS

Pozdrav svima i dobrodošli u još jedan post ❤️❤️❤️



Naime prije nekih 10-ak dana sam obećala nekim osobama da ću objaviti post o temi kako sam ja preživljela svoj prvi dan srednje škole i kako sam se osjećala. A pri tom i da vam dam neki savjet kako da se vi izborite sa time koji krećete u srednju tek. 
Trebao je izaći prije još sedmicu dana, međutim otišla sam na onaj kamp koji sam vam spomenula prije i tamo nisam imala interneta, pa nisam mogla da ga iznacim. Ali uskoro ide moj doživljaj sa tog kampa i šta sam ja naučila, a pri tome ćete i dobiti neke fotografije koje smo mi snimili nakon tog kampa. Također pogledajte i zadnju fotografiju na instagramu marija_tomic00 koja je uslikana tamo.


Ja sam imala ogromnu tremu prije polaska u Srednju školu. To je bilo neko sasvim novo iskustvo. I dalje se sjećam kako sam se tada osjećala. Naime, ja sam dolazila u relativno poznatu sredinu, jer sam upisala srednju u svom gradu. Znala sam i ljude sa kojima ću biti u razred, neki su mi čak i iz osnovne. Tako da mi je to u neku ruku bilo dobro. 
Prvi dan sam došla 10 minuta prije ulaska u školu. Nas su na vratima škole dočekali ostali prvačići i 2 ili 3 profesora. Na prozoru od škole sam pročitala i u kojem sam kabinetu. Dužnost tih proferoa koji su nas dočekali bila je da nam pokažu gdje su kabineti. Ali prije svega toga sam našla prijatelje iz razreda. Srce mi je nenormalno lupalo i mislila sam da će iskočiti. Jer je to za mene jedno novo iskustvo. Ali udahnula sam duboko i ušla polako sa svojim drugovima. 


Kod nas je dosta drugačije neko u drugih u školama. Mi dolazimo u isto vrijeme kada nam i nastava počinje i odmah imamo nastavu. Prvi čas nam dolazi profesor kojeg imamo po rasporedu i on ili ona nam rekne raspored i onda smo se upoznavali. Prvo su se predstavili oni, onda mi i tek onda su nam pričali o svom predmetu i šta ćemo da radimo. I tako je u suštini prolazio čas za časom. Kada je prvi profesor otišao i došao drugi, bilo nam je mnogo lakše. Znali smo već ko je i šta je. Tako da je to u suštini bio moj dan.
Moje mišljenje je da sam se bezveze nervirala i da kako prolazi vrijeme sve više kontam koliko sam se bezveze nervirala. Sada krećem u treći razred srednje škole i shvatam da bi mi bilo bolje da sam otišla u neki drugi dan upisala nešto drugo gdje me niko ne poznaje i da ih upoznavam nanovo. To bi mi bilo bolje i mislim da bih više uživala, ali o tome nekom drugom prilikom.


A sada da krenem sa savjetima. Prva stvar je da želim svima da poželim polazak u novu školsku godinu i da uživate u svakom danu kojeg provedete u srednjoj jer oni se više pamte, nego oni u osnovnoj.
E sada, ono što vam želim reći jeste da je dozvoljena mala panika i mali strah jer je to sastavni dio svake školske godine. Ako idete u nešto sasvim novo i neko sasvim nepoznato mjesto sa nepoznatim ljudima, uživajte. Možda nikoga ne znate, ali ta prijateljstva će vam biti značajnija nego neka koja poznajete godinama. Polako ćete se upoznati i saznati ko je kakav. To će biti jedno nezaboravno iskustvo.
Ono što vam želim reći jeste da ćete već prvi dan znati sa kime ste u razredu i da ćete ih već nekako i pronaći i da ćete sa nekim ljudima na prvu kliknuti. 
Kada budete u razredu, vidićete gdje ima prazno mjesto i slobodno priđite i pitajte da sjednete tu. Biće vam super, a to je odmah stečeno neko novo iskustvo


I to bi bilo to otprilike. Nadam se da sam vam pomogla. Nisam htjela da vas tušim pričom jer škola je sutra, a vi bi trebali da uživate u tom prvom danu. Još jedno puno sreće svima koji sutra kreću u novu školsku godinu ❤️❤️❤️

FACEBOOK: Marija
INSTAGRAM: maariijaa00
INSTAGRAM:
 Imagenes_tristes554
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com

Коментари

  1. Odličan post iskreno sam ubeđena da će srednjoškolcima biti ovo od pomoći. Ja iskreno imam neku malo tremu pred školu i još nisam svesna da sutra idem u školu i nekako raspust za mene i dalje traje haha. Uglavnom iskreno sam uživala čitajući post.
    Objavila sam novi post pa bi mi bilo drago kada bi ga pročitala i ostavila mišljenje u komentaru. Hvala!♥
    http://laurevoir.blogspot.rs/2017/08/novo-ime-novi-dizajn.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo. Isto sam se osjećala i već sam se prvi dan umorila ❤️❤️❤️

      Избриши
  2. Ja sam skolu zavrsila hvala bogu haha, sretno i novoj skolskoj godini ❤️

    MagdalenaŠ.

    ОдговориИзбриши
  3. Super post! Sretno svima u novoj školskoj godini. ❤️
    Pratim te. :)

    https://Starshine
    Beauty ★

    ОдговориИзбриши
  4. Bilo je zaista lepo pročitati tvoje iskustvo. :)
    Kao i ti, bila sam jako uzbuđena pre početka srednje,a isto tako me je tresla i velika treme. Međutim, na kraju se sve to iskristališe, upoznaju se novi ljudi i uvek nađemo nekoga ko nam odgovara :)

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Svi koji su pregurali ovaj prvi dan, vidiće da i nije toliko loše koliko se nama činilo ❤️❤️❤️

      Избриши
  5. Ima dosta postova na ovu temu ali mi je ovaj bas nekako interesantan i originalan! Predivno si napisala! Dopada mi se kako si opisala, zaista jako realno!

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam ovakve postove ali školu ne :P
    Jako zanimljiv post !
    GIVEAWAY -> http://hisandherway.blogspot.hr/2017/08/school-struggles-giveaway.html <--

    ОдговориИзбриши
  7. Eh ja sam danas, posle prvog dana srednje pročitala tvoj post.. :/ Inače, ja sam upisala smer u kom nema skoro nikoga koga znam, ima par osoba koji su išli u moju osnovnu, ali se sa njima nikad nisam družila, tako da mi dođe kao da ih ne znam.. Problem je u tome što većina zna nekoga i više se drže sa njima i meni je onda mnogo teže da se uklopim... Ali ajde, neću da kukam sad ovde ahha
    Super post, sigurna sam da je nekome pomogao, mada možda nije još kasno ni za mene! :D

    milicaimp.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ah, žao mi je što nisi pročitala jučer post jer možda bi ti i nekako pomogao, ali svakako mislim da nije kasno. Jer u ponedjeljak je ipak onaj zvanični prvi dan. Ukoliko ti treba neki razgovor, slobodno mi piši na neku društvenu mrežu ❤️❤️❤️

      Pratim te: Visit and follow ----> Marija's blog

      Избриши
  8. nice blog =)
    follow each other via gfc?
    have a nice weekend :)

    http://lacolorfulpassion.blogspot.de/

    ОдговориИзбриши
  9. Super post <3 Prekjuce sam krenula u srednju i totalno sam mogla da se povezem sa tobom dok sam citala.
    Ako imas vremena, poseti moj blog ------------- http://mellowcent.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan tekst! Srećan polazak u školu svim đacima! :)

    http://ksenijalojpur.blogspot.rs/ Praćenje? :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG