Šta raditi kući za vrijeme Korone?

Pozdrav svima i dobrodošli u novi post ❤️❤️❤️


Mnogi su me pitali šta mogu raditi tokom ovog ostajanja kod kuće, kako sebi popuniti dan i mnoge druge stvari. I sada imate mnogobrojne mogućnosti. Sve što ste donekle odlagali zbog škole, posla ili jednostavno zato što ste išli negdje, sada imate priliku da sve odradite. Ne znam koliko će biti prijedloga, ali se nadam da će vam biti od koristi. Ukoliko vas zanima kakve ja prijedloge imam, slobodno nastavite da čitate.
I da, nema nekog pravilnog redoslijeda, sve je donekle podjednako važno. Pisala sam onako kako sam se čega dostjetila, što ne znači, kao što sam već rekla, da je nešto važnije od drugog. 

1. Knjige

Do sada niste imali vremena da čitate zbog raznih obaveza, zbog posla, škole. E sada nemate toliko obaveza, prinuđeni ste da ostanete kod kuće, zašto ne bi čitali knjige. Ukoliko nemate kod kuće nekih novih knjiga, kupite na kiosku, dezinfikujte i krenite čitati. Pronaćite na internetu naslove i skinite sebi, te i tako možete čitati. Ukoliko želite da vam predložim nekoliko knjiga, pišite u komentarima.


2. Serije/filmovi

Uvijek ste ih gledali preko noći ili preko vikenda? Zaboravili ste gdje ste stali sa filmom ili serijom zbog nekih neodložnih obaveza? E pa i to sada možete raditi nesmetano. Ima mnogobrojnih sajtova na internetu preko kojih možete gledati, ali možete isto tako uplatiti sebi i Netflix i biti sigurni da ćete naći ono što vas zanima. U mojim prethodnim postovima možete pronaći neke ideje za serije i filmove. A to su postovi pod nazivom: 
3. Učenje

Ukoliko idete u osnovnu, srednju i fakultet, iskoristite ovo slobodno vrijeme da ispratite nastavu i da naučite to novo gradivo. Učite redovno, radite zadaću i pripremajte se za ocjenjivanje. Sve ćete to morati postići. I nemojte da vam bude mrsko jer ukoliko zapustite, jako teško ćete stići nadoknaditi.


4. Čišćenje

Otiđite u sobu, povadite sve iz ormara, pogledajte šta niste nosili od prošle godine i šta nećete nositi. Spakujte ono što valja, pa kada se vrijeme proljepša, odnestite u Crveni Krst, poklonite nekome, a ono što je dotrajalo, pocjepano, bacite. Bezveze gomilate stvari i razvaljujete svoje ormare jer vjerujem da svako od vas ima toliko stvari koje ne nosi jer vrti 15 stvari u krug. A ostale samo stoje i razvaljuju ormare. 
Isto tako raščistite i ostale prostore, očistite svoju sobu, napravite razmještaj, operite prozore, vrata. Pomozite roditeljima, očistite kuhinju, wc, dnevnu sobu. Toliko stvari ima da očistite u kući/stanu. Kada krenete, tek tada ćete primjetiti koliko posla tu ima. 

5. Razmišljanje

Posvetite vrijeme sebi, razmišljaju o sebi, o svom životu, o putevima kojim vaš život ide, odgovorite na pitanja koja vas muče. Sve što vas muči i o čemu stalno izbjegavate da mislite, sada baš mislite. Sredite svoje misli, svoja razmišljanja i posvetite se svom unutrašnjem stanju. 

6. Igrice

Vratite se u dane kada niste išli u školu i igrajte igrice na internetu. Sjećam se kao mala koliko sam voljela te igrice da igram. Pogotovo neke barbi ili vožnja autića. To su mi uvijek bile omiljene. Vjerujem da svako od vas ima neke igrice koje su mu ostale u sjećanju, a zašto ih ne bi sada ponovo igrali ili čak pronašli neke nove i poboljšane verzije. 

7. Porodica

Svako je na svojoj strani, trči vamo, trči tamo. Vi u školi/na poslu, vaši roditelji na poslu, kada dođete kući, opet je svako na svojoj strani, bavi se svojim problemima, zadacima. Ali to se sada može promjeniti. Skoro sve porodice su skupa jer velika većina sada ne radi. Iskoritite to da se družite, pričate, popunite sebi vrijeme skupa.

8. Crtanje/bojenje

Vratite se opet malo u djetinjstvo i uzmite sebi neke bojanke, imate i one za odrasle. Zaista ima divnih stvari koje možete da bojite. Time se opuštate, zaboravljate na probleme i rješavate se stresa. Isto tako, uzmite crtajte, iskušavajte nove ideje, pustite maštu na volju.


9. Edukacija

Ukoliko ste završili sa školom, fakultetom, ukoliko ste odrasli ili čak ne idete u školu/na fakultet, možete da se posvetite nekom novom edukacijom. Učite novi jezik, istražujte nova mjesta, učite o gradovima, ljudima, narodima, drugim kulturama. Mnogo je stvari o čemu možete da učite, isto tako, možete da se bavite biologijom, geografijom, nije naodmet ds se pozabavite novim stvarima. 
Ukoliko ste zainteresovani, mogla bih napraviti novu rubriku gdje bi se trudila da na svakih sedmicu dana ili dvije, učimo zajedno o nekom mjestu, gradu, kulturi, ljudima. Vjerujem da bi to moglo biti interesantno.

10. Muzika

Slušanje muzike je uvijek zabavno. Toliko ima da svaki dan možete slušati drugi žanr. Slušajte i nešto što niste prije, nekog izvođača kojeg niste prije. Nikada ne znate šta vam se može dopasti. Pogotovo sada kada nemate pametnijeg posla. Ja sam u postu My current playlist pisala za nekoliko pjesama. A ukoliko vas zanima koje su se tada našle na toj playlist-i, slobodno pogledajte taj post. 


11. Društvene mreže

Trudite se da ne pretjerujete sa provođenjem na društvenim mrežama. Naravno, sada su svi aktivniji nego ikada, postavlja se više, ali nekada treba da vam se oči i odmore od vaših telefona, kompijutera, laptopova. Ali isto tako, ukoliko ste uvijek imali želju da započnete sa snimanjem, sa pisanjem, to možete da ostvarite putem društvenih mreža. Ali ne zaboravite, pravite pauzu.

12. Njega

Tu se možemo nadovezati kratko na 5 prijedlog. Posvetite se opet sebi, napunite kadu sa vodom i uživajte u toploj kupki. Napravite piling kako lica, tako i tijela, usana. Sve što možete da njegujete, njegujte. Napravite to veče za sebe i da sredite sebe iz vana, a pri tome i iznutra.

13. Trening

Vjerujem da mnogi pretjeruju sa hranom i da jedete više iz dosade nego što ste gladni. Ali ne smijete zaboraviti na svoje zdravlje. Radite aktivno na sebi. Ne znači da kada prođe ova situacija da je lijepo da izađete sa 10-15 kila više. Potrudite se i počnite trenirati. Možete čak i da smršate tokom ovih dana. Ima mnogobrojnih snimaka na youtube-u  koji nisu teški, a opet su vrlo efikasni. Vjerujem da e možete pokrenuti barem pola sata svaki dan da odradite trening. 

14. Kuvanje

Ukoliko niste vješti u kuhinji, zamolite svoju majku, oca da vam pokaže kako da napravite neke obroke. Za početak ne mora to ništa da bude komplikovano, nego neke jednostavne što možete da napravite. Ukoliko ste već snalažljivi u kuhinji, možete da naučite neke nove recepte i da iznenadite svoje ukućane sa nekim novim i drugačijim jelom. Svakako, možete da naučite i neke zdrave recepte koji će vam svakako odlično doći, pogotovo ako počnete ili već trenirate. 



15. Šminkanje

Niste pretjerani talenat za šminku? To ne znači da ne možete postato bolji ili čak veliki talenti. Toliko snimaka na youtube-u ima i toliko njih se šminka. Možete da pratite njihove tutorijale i da se učite polako šminkati. Ima mnogo jednostavnih i laganih look-ova koje možete prvo da naučite. A kasnije, možete da isprobate i neki mnogo kompleksniji look. Svakako možete i sami da smišljate neke kombinacije boja. Jednostavno vježbajte svoju ruku i svoje lice.





16. Spavanje

Vjerujem da je ova stavka svima vama interesantna. Možete da spavate duže, kasnije da legnete. Preko dana da malo odspavate. Ali nemojte baš da pretjerujete i da vam dani bezveze prođu u spavanju. Svakako se više fokusirajte na druge stvari, možda i na one koje sam vam gore navela. Ali i morate da pazite na svoje zdravlje i da spavate minimalno 8-9 sati. 

I to bi bilo to od ovoga posta. Nadam se da vam se dopao. Ako imate još neku temu o kojoj bih trebala više pisati, svakako mi pišite. Željela bih da više komuniciramo.
Vi mi svakako pišite šta želite da vidite na mom blogu! Da li želite da to budu više recepti, recenzije, outfitovi koje nisam dugo radila ili želite više neke postove u kojima ćemo obrađivati neku temu. Sve što vam padne na pamet, voljela bih da mi napišete. 
Takođe, pogledajte i prošli post, puno bi mi značilo A gdje sada? - Outfit ❤️❤️❤️


FACEBOOK: Marija
FACEBOOK PAGE: Imagenes_tristes554
INSTAGRAM: marija_tomic49
INSTAGRAM:
 Imagenes_tristes554
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com

Коментари

  1. Super post! Ovo je definitivno ono što nam je svima sad potrebno. Ja najviše uživam u čitanju i gledanju serija jer za to prije i nisam imala baš vremena!

    Peany

    ОдговориИзбриши
  2. These are all wonderful ways to spend your days! I have really loved having more time to read. That is such a blessing in this uncertain time.
    the creation of beauty is art.

    ОдговориИзбриши
  3. Super post, ja gledam filmove i kuvam, bas super predlozi nadam se da ce svako da ih primeni. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Zainteresirala me ova stavka s educiranjem. Tog se jedinog do sad nisam sjetila. A stavku s razmišljanjem ću zaobići haha, osobno se od toga pokušavam odmoriti. :)

    https://savrsennered.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Odlični prijedlozi :D Trenutno sam u karanteni najviše zauzeta online predavanjima i učenjem za fax. Osim toga, volim čitati knjige i trudim se češće pisati za blog :)

    http://zenskooko.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da pronalaziš vrijeme i za ostale stvari, makar malo ❤️❤️❤️

      Избриши
  6. Baš si dala lijepe ideje, i sa tvojim preporukama niko neće biti tužan i anksiozan :)

    ОдговориИзбриши
  7. Apsolutno se slažem sa svime što si navela! Baš su mi korisni tvoji saveti. :)

    Ja ujutru kad se probudim volim naravno prvo da se sredim, jedem, pa onda odradim sve kućne poslove i stavim ručak, nakon toga uradim trening, pa se bacam na negu kože i uživam u ostatku dana uređivajući fotke i u pripremanju novog posta. Najviše volim prvo da završim obaveze pa da mirne glave odmaram. ❤

    http://www.iammilitza.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izuzetno mi je drago da ti se dopada. Baš lijepo popuniš svoj dan ❤️❤️❤️

      Избриши
  8. Ideje su odlične, moglo bi se reći da sam radila sve od navedenog, samo imam problem sa koncentracijom i ljenošću, ali eto morat ću se primorati sada ova dva mjeseca da čitam knjige, jer ih moram pročitati 50+ do ispita haha. Inače super ideje.

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG