Travel life hacks - collab

Pozdrav ljudi i dobro došli u novi post. Kao što u naslovu vidite ovo je jedan collab sa mojom ljepoticom Mirtom. Inače je ona sa ask-a Summer is bae i za ovaj post smo se dogovarale i prije, ali nismo mogle da se dogovorimo. Uglavnom ovo je njen blog perfectly imperfect pa ga pogledajte jer je stvarno super i predobro piše. Pa da pređemo na post. 



Za danas sam vam pripremila jedan post o pakovanju. Znam da je ljeto već pri kraju, ali nadam se da će nekome pomoći. Ali naravno ovo možete koristiti za svako putovanje na koje idete. 

1. Motanje stvari

Mislim da za ovo svi već znate. Koliko god čudno zvučalo, ovo je zaista jako dobro i jako korisno. Ovako vam je najlakše da stavite što više stvari u kofer, a pri tome da ih ne gurate i gužvate. Vjerujte mi na riječ ovo stvarno pomaže. 


















2. Obuća



Kada je u pitanju obuća, skoro svi stavljamo ili u posebne torbe ili u vreće. Ali ipak ima jedno bolje rješenje. Ako imate kapu za kupanje koju više ne koristite ili mislite da je nećete koristiti, onda je ne morate bacati, već je možete iskoristiti kao vreću za patike. A najbolje će vam objasniti ova slika ispod.





3. Limun

Ovo se može svrstati u trval hacks, jer ipak je vezano. Uglavnom, ono što trebate uraditi jeste prepoloviti limun i istrljati ispod pazuha. Izgleda glupo, ali nije. Jednostavno ce limun da neutralise znoj i necete se znojiti toliko. Probajte i vidicete rezultate.



4. Čuvanje šminke


Mislim da će me svaka cura shvatiti. Znate onaj osjećaj kada putujete i stavite na primjer puder u neseser, a njega u kofer i dođete na to mjesto gdje trebate, želite staviti puder i vidite da je sav izmrvljen. Ali nemojte da se više brinete zbog toga, jer vam se to sada ne mora desiti. Sve što trebate uraditi jeste otvoriti posudu i staviti tufer (blaznicu) u nju i zatvoriti.


5. Nakit


I zadnji hack koji sam vam pripremila jeste taj oko nakita. Svi mi imamo problem da ne znamo kuda ćemo sa nakitom. I onda ga stavimo u neku kutiju, ali kada dođemo, to je veliki nered. Ogrlice su sve zapetljane, a minđuše ne možemo da nađemo baš koje mi hoćemo. I dok pokušavamo da sve to otpetljamo, prođe nas i volja za tim i samo ostavimo. Ali sada ima bolje rjesenje. Sve što vam treba za lančiće su slamke i onda samo provučete ogrlicu i to tako stavite i gotovo (slika 1. ispod). A sve što vam treba za minđuše je jedna mala kutija i tu sve postavljate (slika 2 ispod).































I to bi bilo to za ovaj post. Nadam se da vam se svidio i da će vam pomoći parem jedan od ovih malih trikova. Ako budete željeli drugi dio, slobodno pišite dole u komentarima ili na mom ask-u. Volim vas sve puno, do sledećeg puta, vaša Marija. ❤❤❤

ASK: Imagenes tristes
FACEBOOK: Marija
INSTAGRAM: maariijaa00
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com

Коментари

  1. Evo ja sutra putujem i baš mi je drago što sam ovo pročitala. Stvarno super pišeš i sutra ću da pokušam neke od ovih stvari. Također slažem se oko toga da napišeš i drugi dio, jer vjerujem da će biti super kao i prvi dio. Svaka čast djevojko! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A mila, baš mi je drago ako sam ti imalo pomogla. Nadam se da će ti ovi trikovi biti od pomoći, baš kao što su i meni bili kada sam se pakovala. Javljaj mi ako ti pomognu jer bih baš volila da znam. I ako stvarno želite, biće i drugi dio, ali to ću nažalost morati pisati tek kada se vratim. Ljubim punoo ❤❤❤

      Избриши
  2. Baš mi je drago da smo ostvarile ovaj collab,napokon! Post ti je izvrstan!❤️

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daa, i meni je mnogo drago što smo napokon ostvarile to. Žao mi je što sam malo kasnila, ali nisam bila prije u mogućnosti, a sinoć nisam mogla naći svoje slike, pa su sve bile sa interneta, ali nema veze. Uglavmom. hvala ti mnogo ❤❤❤

      Избриши
  3. Super post i jako koristan,i vjerujem da će mnogima olakšati putovanje.♥


    Ako želiš pogledaj moj blog.
    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican post!Ove sitnice dosta pomazu i deff ce mi koristiti!

    Predplatite se na moj blog,uzv.->funnyandrabbits.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG