Apparently different, but so similar

Pozdrav svima i dobrodošli u novi post ❤️❤️❤️



Svako od nas se bori sa sličnim problemima. Svi imamo nešto što nas tišti u naša četiri zida. Da li je to ljubavni problem, porodični problem ili neki mnogo dublji. Primjetila sam da se dosta tinedžera bori sa težinom. I svima to pravi neke komplekse. Da li od nogu, ruku, stomaka, pa čak i lica. I stalno u sebi kukaju kako žele to da promjene, kako žele da izgledaju i da se osjećaju bolje. I to je najčešće prije spavanja, a kada ustanu, kao da im to više ne smeta. Prave se kao da o tome nisu razmišljali. I onda se ponovo počnu prejedati. Nije lako kada se vama samima ne sviđa vaš izgled, a jednostavno niste dovoljno psihički jaki da krenete to mijenjati. 
Sada na internetu možemo da pronađemo mnogo transformacija. Od onih malih sitnih promjena, do krupnih da se osobe jedva mogu primjetiti. I ja znam da kroz taj period nije lagano proći, pogotovo ako si sam u tome. Ali treba biti dovoljno jak i samo ustrajati u tome. Nije teško. Pronađite ljude sa kojima ćete skupa vježbati, pronađite sebi motivaciju u drugim djevojkama i nemojte se stiditi da to počnete odmah danas. Da se mijenjate. Da živite život punim plućima. Jer svako od vas to zaslužuje..



Nije problem samo težina. Često se mladi susreću i sa problemima svoje seksualne orjentacije. Počnu se stvarati osjećanja za osobu istoga pola i bojite se prvo sami sebi to priznati. Nije to neki bauk, to je faza, otkrivate sebe i otkrivate što vi volite. Nemojte se stiditi sebe i ono što vi zaista osjećate. Nemojte misliti da ste bolesni i da to nije u redu. Jeste, i uvijek će biti u redu da vi volite ono što se vama sviđa i da živite onako kako vi smatrate da se vi osjećate najbolje. 
Kada priznate sami sebi svoje osjećaje, tu su porodica i prijatelji. Možda je to teža stvar za svakoga, ali vjerujte u sebe i svoja osjećanja. Samo tako ćete biti vi srećni. Samo tako se suočavate sa svojim problemima. Nemojte se bojati. Svako od nas je različit i baš u tome je ta ljepota svakoga od nas, da budemo ono što jesmo..


Mislite da imate problema sa lice ili kožom uopšte? Ne bojte se, faza puberteta nas stavlja u razna iskušenja. Mijenja se naše tijelo i prolazi kroz stresne situacije koje se odražavaju na isto to tijelo. Mrzite svoje bubuljice po licu i tijelu? Nemojte ih dirati ukoliko ne znate kako im pristupiti. Mogu da vam ostanu ožiljci. Bolje pokušajte naći odgovarajuće proizvode za vašu kožu i njegujte je stalno. Morate znati da će vam vaša koža biti zahvalna jednoga dana. I da će vam ona uzvratiti onoliku ljubav koliku ste vi njoj posvetili. Smanjite stres, primjetićete da vam je koža i tako zahvalna..


Imate razdvojene, pokvarene, razbijene zube? Nije ni to problem. Otiđite kod zubara i zajedno sa njime pronađite rješenje. Popričajte sa njime, neka vam popravi zube. Zablistajte sa tim zubima i istinski se smijte. Vi ćete se osjećati ljepše. Imaćete veće samopouzdanje. I jednom kada pređete taj strah koji vas toliko tišti, vi ćete se osjećati ispunjenije. Imaćete ono nešto zbog čega ćete se stalno smijati. Bićete zadovoljni.


Ono što želim reći je da za sve postoji rješenje. Da za svaku nepravilnost, za svaki strah, za sve što vas muči, postoji neko ili nešto da to popravi. Nemojte se bojati suočiti sa samim sobom i sa svojim problemima. Svi smo mi toliko slični, a opet toliko različiti. Svi mi imamo naočigled slične probleme, a opet toliko različite. Jer je stvar u tome, da je svako od nas poseban zbog samoga sebe. I nemojte se bojati, niste sami...

Vi mi svakako pišite šta želite da vidite na mom blogu! Da li želite da to budu više recepti, recenzije, outfitovi koje nisam dugo radila ili želite više neke postove u kojima ćemo obrađivati neku temu. Sve što vam padne na pamet, voljela bih da mi napišete. 
Takođe, pogledajte i prošli post, puno bi mi značilo Chicago Fire ❤️❤️❤️

FACEBOOK: Marija
FACEBOOK PAGE: Imagenes_tristes554
INSTAGRAM: marija_tomic00
INSTAGRAM:
 Imagenes_tristes554
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com


Коментари

  1. Na odličan si način prezentirala sve ono što nas mlade u današnje vrijeme muči. Ovim postom si poslala i više nego lijepu poruku svima koji imaju problema u prihvaćanju sebe.

    isabelabreber.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Marija zaista si me oduševila ovim postom, ogromnu poruku nosi i nadam se da će mnogima pomoći! Svaka čast! <3

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  3. Ljudi moji od ta 4 problema ja imam 3 haha al sam falična bokte..😂😂😂 Debela, bubuljice i krivi zubi.. Ali nemam komplekse, bar ne preterano, smeta mi naravno nekada, ali ne utiče preterano na moj život. Divan post!

    milicaimpblogspot.rs Novi post! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Zaista si divno opisala svaki problem i njegovo rješenje. Nažalost, mi tinejdžeri teško pronalazimo rješenja kod ovakvih problema, no moramo znati da rješenja uvijek ima. Sve u svemu, jako lijep i poučan post <3

    Pink Is My Soul NOVI POST

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post, dotakla si se većine stvari koje predstavljaju najveći problem kad je manjak samopouzdanja u pitanju što mi se vrlo dopada. Samo tako nastavi. ❤

    https://soiffdevivre.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман29. јул 2018. 00:55

    Fantastic post! We should love ourselves always, no matter the size!

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post.Dopada mi se kako si predstavila probleme danasnjih tinejdzera sa samopouzdanjem.Iskreno,mislim da za svaki problem postoji rjesenje,samo ako se otvorimo za njega.:)


    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post je na blogu

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim da je mnogo veći problem što se to vrlo često gura pod tepih, nego što zapravo postoji, kao uslovno rečeno "problem" (nekom je problem, nekom nije). Dakle, složila bih se da je (skoro) sve moguće rešiti i da nema potrebe za padanjem u depresiju zbog fizičkog izgleda i ostalih prolaznih stvari, koje je, kao što rekoh, moguće srediti uz malo truda, već se koncentirsati upravo da to rešavanje problema.

    Odličan post, Marija ❤️❤️


    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
  9. https://www.wattpad.com/610728547 ako zelite procitat ❤

    ОдговориИзбриши
  10. Tinejdžerka sam, 15 godina, i iskreno ti sada kažem da nikakvih problema i kompleksa nemam. Lice mi je prepuno bubuljica i svi oko mene mi govore da odem na čišćenje, na razne tretmane, ali mene to nekako ne zanima jer znam da će sve to proći. Isto tako, imam jako malenu vilicu i zbijene zube, mobilnu protezu sam nosila 3 godine, nije mi pomogla, prestala sam da je nosim jer sam ja tako željela, i trenutno sam u procesu stavljanja fiksnog aparatića. Mršava sam, uvijek najmršavija gdje god da se pojavim, smetalo mi je do skoro, a onda sam počela sama da zbijam šalu na tu temu i na svoj račun, te više ne pokušavam da se udebljam. Sve je stvar izbora i onoga kako vi želite i osjećate.
    Dotakla si suštinu tinejdžera i svega što im predstavlja problem. Ideja za post je fenomenalna, jer smatram da tinejdžeri odnosno mi obožavamo da čitamo baš postove posvećene nama. Odlično napisano!

    https://sosihappylife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je što si podijelila ovo sa mnom.. Ti si baš savršena takva. Hvala ti mnogo, mnogo ❤️❤️❤️

      Избриши
  11. Fenomenalan post,i veoma zrelo razmišljanje.

    https://suzastil.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  12. Nadam se da će ovaj poučan post pomoći nekome! :)

    Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram

    ОдговориИзбриши
  13. Love your post. Very brave.
    Following you.
    https://askerena.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. I love your advice. It is true that it is important that we all learn to face our problems, love ourselves. We should not succumb to pressure to be like someone else. It is better to accept what feels right for whomever we are.

    https://full-brief-panties.blogspot.com/2018/08/national-underwear-day-2018-panties-in.html

    ОдговориИзбриши
  15. This post is really good and even motivating!
    xoxo
    Lara

    www.verylara.com

    ОдговориИзбриши
  16. great post!
    would you like to be a friend and follow each other? If you follow me,
    I'll follow you back. Thank you! ^^
    www.okcheori.com

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG