Sweater Weather TAG

Pozdrav svima i dobrodošli u novi post ❤️❤️❤️


Malo kasnim sa ovim postom jer je on trebao izaći početkom jeseni, ali pošto nisam bila aktivna taj period na blogu, sada objavljujem ovaj post. Nema mnogo pitanja, pa da krenemo.

1. Najdraži miris svijeće?

To je svakako miris vanilije. Mnogo mi prija taj miris svijeće i opušta me.


2. Kafa, čaj ili topla čokolada?

Da me je neko pitao prije dvije godine, tu bih odgovorila sigurno topla čokolada ili čaj. Ali sada je to svakako kafa. Dosta sam se navukla na kafu i svako jutro započinjem sa istom. Moram da popijem 2-3 i znam kako to nije dobro, ali jednostavno mi prija. Poslije kafe, tu ide čaj zimi kada me počnu mučiti sinusi ili blage prehlade. 


3. Najbolja uspomena vezana za jesen!

Koliko god ovo sada nekome od vas zvučalo glupo, meni je najdraža uspomena škola. Tu sam doživljela neke od najboljih stvari u životu, tada sam uvijek bila srećna. Roditelji su se brinuli za nas. Sada, kako smo stariji, sve te brige, problemi, snosimo sami i odgovaramo za sve njih.

4. Šta više voliš tokom jeseni: winged eyeliner ili tamne ruževe?

Nisam neko ko često izvlači eyeliner zbog spuštenih kapaka. Ali kada biram između ove dvije stavke, to je svakako eyeliner. Jer mene vidjeti sa nekim tamnim ružem je jako teško. Pretežno imam samo labelo ili svijetao karmin.

5. Šta ćeš biti za halloween?

Mi to ne slavimo.

6. Šta radiš kako bi ušla u jesenski ugođaj?

Volim da promatram prirodu kako se mijenja. Sjednem sa kafom pored prozora, uzmem knjigu, neku dekicu i odmaram. Dok još bude lijepo vrijeme, provedem ga napolju.


7. Kakvo je vrijeme u toku jeseni u mjestu u kojem živiš?

Klima se stalno mijenja i mislim da smo toga svi svjesni. Ali to je sve posljedica nas ljudi koliko ne vodimo računa o njoj. Zagađujemo je kako stignemo, a rijetko se poduzima nešto povodom toga. Ali kada govorim o trenutnom vremenu, hladnije je, kao što je i normalno. Kiša i nema toliko.

8. Najnošeniji i najdraži džemper!

Trenutno je to ovaj koji sam posljednji dobila sa Dresslily sajta i sa kojim sam naprosto oduševljena. Materijal je odličan, jako je topao i lagano se uklapa sa svime. Ukoliko želite neki outfit sa njime, voljela bih da mi dole napišete jer vrlo rado ću ga prikazati više.



9. Must - have lak za jesen!

Prije sam konstantno nosila lakove, ali sada i ne toliko. Ukoliko i stavim neki, to je ili tamno plavi, ili neki koji je između zelene i plave i crni. Tako da su to neke tri boje koje nosim.


10. Fudbalske utakmice ili skakanje u hrpu lišća?

Uvijek fudbalske utakmice. Ja sam djevojka koja je odrasla uz fudbal, gledajući ga, navijajući, pa čak sam ga igrala. Prvo sam igrala sa društvom, a kasnije sam ga i trenirala jedan period. 
Fun fact: prošle godine sam pisala post o fudbal i ženama, ali ga nikada nisam objavila. Jednostavno ne znam koliko bi vas imalo želju da pročita neki moj stav o tome.

11. Kape ili šalovi?

Iskreno, ne voliti niti jedno, niti drugo. Ali ako mora birati, to neka budu kape jer često mi smeta kada imam nešto na vratu.

12. Čizme ili uggs?

Isto, ne nosim ništa od toga. Stvar koju nosim preko zime jesu ove gležnjerice. Njih možete da pronađete u postu Rock girl - outfit.
Jedine čizme koje nosim jesu na petu i zaista uživam u njima. Veoma su udobne.


13. Najdraži halloween film!

Ne znam da li sam pogledala iti jedan film koji ima veze baš za halloween. Vi mi svakako možete predložiti neki film u komentaru, pa bih mogla odgledati.

14. Najdraža TV serija!

Posljednjih mjesec dana sam postala opsjednuta sa jednom serijom i trudim se da je ispratim svaki dan, ali kada počnem raditi, moraću je odgledati preko interneta. Riječ je o seriji pod nazivom Žene vojnika. Imate svi moju preporuku za tu seriju. Ukoliko budete željeli, mogla bih ponovo da napišem post o svojih top 5 serija, pa da uvrstim i nju tu i objasnim kao što sam to i do sada radila.

15. Koja ti je najdraža pjesma za jesen?

Ja nemam pjesme koje slušam baš u određeno doba godine. Slušam ono što mi u tom trenutku prija. U zadnji period je to svakako nekoliko izvođača, a neki od njih su Tyga, Drake, Travis Scott, 21 Saavge. Ukoliko želite moju trenutnu playlist-u, možete mi i to napisati dole u komentaru. Ona se zaista često mijenja i dosta je raznovrsna, pa bi svako od vas mogao pronaći nešto za sebe.

I to bi bilo to od ovoga posta. Nadam se da vam se dopao. Ako imate još neku temu o kojoj bih trebala više pisati, svakako mi pišite. Željela bih da više komuniciramo.
Vi mi svakako pišite šta želite da vidite na mom blogu! Da li želite da to budu više recepti, recenzije, outfitovi koje nisam dugo radila ili želite više neke postove u kojima ćemo obrađivati neku temu. Sve što vam padne na pamet, voljela bih da mi napišete. 
Takođe, pogledajte i prošli post, puno bi mi značilo Autumn outfit ❤️❤️❤️



FACEBOOK: Marija
FACEBOOK PAGE: Imagenes_tristes554
INSTAGRAM: marija_tomic49
INSTAGRAM:
 Imagenes_tristes554
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com

Коментари

  1. Great post dear, so nice and interesting, love it!  

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicne stvarcice. Dopada mi se tvoj izbor <3

    https://iamioannes.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post, ai pojedine stvari koje si prikazla, posebno čizmice *o*

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  4. Dopadaju mi se tvoji odgovori. Ne znam jedino kako ne voliš kape i šalove, ja sam baš opsjednuta njima haha
    Na mom blogu je giveaway pa učestvuj ako želiš:
    xoniomaniax.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG