Favoriti januara

Pozdrav svima i dobrodošli u novi post. Za danas sam vam pripremila favorite pa se iskreno nadam da će vam se sviditi. ❤️❤️❤️




Ovo je post koji sam htjela da napišem već neko vrijeme, ali nikada dovoljno proizvoda i sada nakon 11 mjeseci (ako se ne varam) sam napokon našla. Ima razližitih, pa ću ih ja izdvojiti po nekim kategorijama i napisaću o svakome ponešto jer i sama volim to pročitati. Takodjer cu ubaciti i dvije knjige, kao i neke pjesme i filmove za ovaj mjesec. Nadam se da će vam se sviditi, pa krenimo.



1. Kosa


- Krenućemo prvo od ovoga ulja. To je ulje koje se stavlja na kosu poslije pranja. Ono se treba stavljati na suvu kosu, ali ja je ipak stavljam na mokru jer je premasta da bih je stavila na suvu. Ona mi je mnogo pomogla u ravnanju, ali i je i dala prelijep sjaj kosi. 
- Zar svakoj curi ne trebaju ukosnice? Pa mislim da su potrebne, a moj favorit su uvijek bile ove. Imaju i velike i male, a dobro čuvaju kosu.
- Što se tiče ovoga šampona. Ja ga koristim od malena jer najbolje prija mojoj kosi. Prije godinu, dvije sam bila eksperimentisala sa raznim šamponima, ali sam se nakon svega opet vratila ovom. Možda ga neki znaju bolje kao "Kosili" koji je bio stari naziv, prije promjene. Ovaj šampon mi ne stvara perut, niti mi isušuje i masti kosu.

CIJENE:
Ulje: 6KM
Ukosnice: 1KM
Šampon: 4-5KM



2. Parfemi


Za ovaj mjesec imam dva parfema. I tačno ne znam ni sama sa kojim sam vipe oduševljena.
- La Rive ima prelijep miris. Ja nisam neko ko zna opisati mirise, ali je po meni baš onako neki lijepi miris koji se totalno uklapa u zimu, za hladniji period. Počela sam ga koristiti nekada početkom decembra i stvarno ga puno koristim, ali on se još uvijek nije potrošio. Dugo se osjeti što je veliki plus.
- LUCK parfem koji sam uzela sebi iz Avona je stvarno prelijep. Podsjeća me da će uskoro proljeće. Iako sam ga uzela prije nekih 10-ak dana, već sam prijatno iznenađena. Dugotrajan je i osjeti se na daljinu što volim kod parfema.

CIJENE:
La Rive: dobila sam ga na poklon, ali mislim da je oko 10KM  u CM-u
LUCK: ja sam ga sebi uzela zajedno u setu i nije bio skup, a regularna 52KM iako ga sada možete uzeti na sniženju za 32KM ili dva za 44.90KM


3. Tijelo i zubi


- Krenućemo od ove kreme za ruke. Ja zimi imam dosta suve ruke pa mi je ova krema spas. Jako je masna što mi dobro prija. Ona je sa kolagenom i elastinom. Ima zaista lijep miris.
- Vademecum pasta je nešto što probavam prvi put. Uzela sam je čisto da je probam i mogu reći da sam se prijatno iznenadila. Iako piše da je mentol, ja to nisam ni osjetila. Osoba sam koja baš voli ljute paste, ali ova i nije bila nešto. Lijepo opere zube. Ali ja je više koristim za protezu jer mi je nekako praktičnija. I koristim je kada putujem negdje jer je malog pakovanja.
- Sledeće je Nivea krema. Ovu kremu također koristim od malena. Uvijek je stavljam poslije pranja lica jer super hidrira kožu i od nje mi ne izlaze bubuljice.
- Krema iz Care kolekcije je zaista odlična. Ona je za tijelo, ruke i facu, ali je ja samo koristim za tijelo. Valjda što se za lice bojim probati išta drugo kako se sada smirilo, a za ruke mi jednostavno nije. Nekako mi je možda malo masnija. Ali je za tijelo idealna i poslije nje ti je koža uvijek glatka. 

CIJENE:
Krema za ruke: 3KM
Pasta za zube: 4KM
Krema Nivea: 8KM
Care krema: 5KM


4. Nakit


- Iako slušalice nisu nakit, morala sam da ih svrstam tu. Razlog zašto sam ih stavila jeste zato što sam dugo bila u potrazi za dobrim slušalicama i nigdje ih nisam našla. Ali kada sam našla ove sa rajfešlusom/zatvaračem, ja sam se oduševila i stvarno su kvalitetne. Dok ove druge su dobre za kućne varijante.
- Ova dva crna čokera sam dobila na poklon od bake za Božić i od tada ih nosim kada god imam priliku. Zaista lijep komad nakita,
- Ove tri narukvice sam također dobila na poklon. Ovu bijelu sam dobila iz Praga od sestre sa ekskurzije, a crnu i plavu sam dobila od najbolje drugarice sa mora iz Grčke. 

CIJENE:
Slušalice sa rajfešlusom/zatvaračem: 15KM



5. Lice


- Prva stvar sa kojom počinjem su blaznice. Ovo je uvijek potrebno. Nisam ih isprobavala puno, ali ofe definitivno rade svoj posao. Lijepo skidaju šminku, a i ne razdvajaju se što je super. Ovo su Niva i stvarno super.
- Sledeći je ovaj tretman protiv bubuljica. On za tri sata ukloni bubuljicu i mogu vam reći da zaista djeluje. Kada god imam neku, a znam da negdje idem, onda uvijek stavim to i ona se ukloni.
- Planet spa krema za lice je stvarno odlična. Bubuljice iznosi na površinu i uklanja ih. Zaista je super.
- Clear skin intezivna krema za čišćenje lica. To je bijela krema. Očisti lice. Bubuljice izbaci na površinu. Malo mi sasuši lice, ali nista strašno. O zadnje tri stvari ćete imati posebnu recenziju.
- I opet nešto iz Planet spa kolekcije, a to je ova krema za područje oko očiju sa ekstratom crnog kavijara. To je krema za podočnjake i definitivno nešto što je moj FAVORIT i to ne mali. Ja sam osoba koja ima nasljedno podočnjake, a pri tome i od manjeg spavanja i ova mi krema zaista pomaže. Smanji taj otok, crnilo, ma zaista super i svima je preporučujem.
- Avon true losion za uklanjanje šminke. Ovo je onako solidan losion. Ne skine svu šminku, ali ja ionako nemam potrebu za to. Poštpo je ja prvo skinem malo sa time, a onda kasnije se umijem dva puta kako bi skinula preostalo, stavim masku, malu kremicu i onda opet sve to isperem i namažem kremom. Za moj svrhe je odlična.

CIJENE:
Blaznice: 3KM
Tretman protiv bubuljica: oko 3KM na sniženju
Planet spa krema: 6KM
Clear skin krema: 5KM
Planet spa krema za područje oko očiju: 8KM
Avon true losion: 4KM


6. Šminka


Mislim da smo došli na najinteresantniji dio za sve cure. A to je šminka. Ima je mnogo, pa ću o svačemu napidati kratko, a ako želite da saznate o nečemu više, pišite i biće posebno post za to.
- Prva stvar je labello. To je orginal labelo i mislim da ste svi čuli za njega, Super hidrira usne, pogotovo u ovim zimskim danima, takod a velike preporuke za njega.
-Ovo Avonovo za konturu posjeduje bronzer i hajlajter. Bronzer je intenzivan i ne treba ga puno, vidljiv je i sa malim nanošenjem. Dok sa hajlajterom i nisam nešto wow sada oduševljena. Oke je, lijepo se zasija, ali meni nije to. Ukoliko imate neku preporuku, pišite u komentare.
-Sledeća je Maybelline New York the Colossal volum' express maskara. Četkica je odlična. Lijepo izduži i naglasi trepavice. Sve pohvale za nju.
-Na redu je Nudes paleta od essence-a. Ima lijepe boje, baš nekako za svaki dan. Postojane su i dobro se blendaju. Ali više o ovoj paleti u nekom narednom postu.
-Rimmelov Stay matte kameni puder je puder za kojem vjerujem da ste čitali već mnogo puta. Puder koji koristim od početka i sa kojim sam prezadovoljna. Zaista kada ga stavite, sva šminka ostaje na mjestu.
-Sada su tu i dva ruža iz kolekcije Color Trend . Crveni je u nijansi Rich Ruby, a rozi u Passion. Zaista su postojani na usnama i teško se skidaju. Ne spadaju čak ni uz hranu i piće,a  postojanost im je oko 20 sati.
- Sledeće je ovaj essence pure nude korektor. Odličan je za moje podočnjake. Ima dobru pokrivenu moć i preporučujem ga svima.
-Ove šljokice sam dobila na poklon i zaista ne znam gdje su ih uzeli. Koristila sam ih jednom za grad. Kada ih stavljate koristite kao bazu korektor ili na četkicu stavite malo vode.
-Ove sjene sam isto dobila na poklon i ne znam odakle su, ali super je što su mnogo pigmentovane. Dugotrajne su na očima i ne truse se.
- Tu imamo i jednu catrice velvet matt sjenku koja je ideslna za svaki dan. Postojana je na očima, a daje lijepi sjaj.
-I na kraju je tu tuš rimmel Glam'eyes. Četkica mu je tanka i jako precizna. To je odlično za moje spuštene kapke jer mogu da izvučem tanku liniju. 


7. Knjige, muzika i filmovi

- Ovaj mjesec sam odabrala od Nore Roberts-Sveti grijesi. Knjiga je zaista fenomenalna. Ja sam je čitala ovaj mjesec drugi put i iznova sam se oduševila knjigom. OVDJE pročitajte opis knjige.
Druga knjiga je od Gijoma Musoa - Kako bih bez tebe. Knjiga me je iskreno rečeno, očarala. Nisam baš nešto posebno očekivala po opisu (iako Gijoma stvarno cijenim i volim), ali me je stvarno oduševila. Opis pročitajte OVDJE.
- Najdraža pjesma ovaj mjesec mi je od Kaye- Ona nekad, a ako je već niste poslušali, možete OVDJE.
-Dok najdraži film ovog mjeseca mi je definitivno svi dijelovi od Brzi i žestoki i jedva čekam iduće dijelove, a 8 dio izlazi u aprilu. 



 

I to bi bilo to od ovoga posta. Znam da je dug, ali jednostavno nisam znala kako skratiti. Da li ste vi probali neke od ovih proizvoda? Kako vam se sviđaju. Pišite mi u komentar vaše utiske i učlanite se na moj blog, mnogo mi znači ❤️❤️❤️

ASK: Imagenes tristes
FACEBOOK: Marija
INSTAGRAM: maariijaa00
INSTAGRAM:
 Imagenes_tristes554
E-MAIL FOR OFFER: marija_makitomic@hotmail.com

Коментари

  1. Odličan post! Zapratila sam te, ako želiš uzvrati ♥
    http://marized.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Marija draga, jako zanimljiv post, obožavam kada neko piše o svojim favoritima. Većinu proizvoda i sam koristim te bih ih i ja svrstala u svoje favorite.Sve u svemu odličan post, uživala sam čitajući.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo. Drago mi je pročitati ovako iskreno mišljenje ❤️❤️❤️

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Tattoos

2017 through my Instagram photos

Hello December; Zaful BAG